Седмицата на руското кино в Пловдив се провежда от 25 до 31 октомври 2019 г. с подкрепата на Почетното консулство на Русия в града

 

Седем от най-новите руски филми може да се видят от 25 до 31 октомври 2019 г. в Пловдив.  В програмата са включени ленти, произведени през последните две години, и ще бъдат показани в следния ред: „Чернова“ (режисьор Сергей Мокрицки, 2018), „Трудностите на оцеляването“ (режисьор Евгений Торес, 2019), „Бик“ (режисьор Борис Акопов, 2019), „Любовници“ (режисьор Елена Хазанова, 2019), „Керосин“ (режисьор Юсуп Разиков, 2019), „Аз отслабвам“ (режисьор Алексей Нужний, 2018), „Вечният живот на Александър Христофоров“ (режисьор Евгений Шелякин, 2018).

 

Зрителите ще имат възможност да се запознаят с част от богатата руска култура и да се срещнат с известни кинодейци. Всички филми, подбрани за „Седмицата на руското кино – 2019“, са с български субтитри. В събитието ще участват изтъкнати режисьори и артисти, сред които: Борис Акопов – режисьорът на филма „Бик“, Никита Волков – изпълнителят на главната роля във филма „Чернова“, Евгений Торес – режисьорът на филма „Трудностите на оцеляването“.

 

 

Организатори на филмовата седмица са: Министерството на културата на Руската Федерация, Посолството на Руската Федерация в България, Представителството на „Россътрудничество“ в България – Руският културно-информационен център в София, продуцентската компания „Fest-Film“ и компанията „Вяст плюс“. Проектът се реализира като част от честването на 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. Неговата цел е да допринесе за развитие  на международното културно сътрудничество и за укрепване на двустранните отношения в областта на киното.

 

Прожекциите са в Lucky – Дом на киното, на ул. „Гладстон“ №1, всеки ден от 19 ч., а входът е свободен.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…