Днес киномаратонът започва още в 11:00 часа с носителят на германската филмова награда „Лола” за детски филм - “Рока променя света”. Смела, забавна и тотално неподражаема – запознайте се с Рока. Тя е на 11 години и води уникален живот. Докато баща й я наблюдава от Космоса, понеже е астронавт, Рока живее сама със своята катеричка и за пръв път й се налага да посещава нормално училище. А там волната й личност моментално изпъква.

От 15:00 часа можете да гледате носителя на две награди “Златен глобус” от 1954 година -  “Роди се звезда”. „Раждането на звезда” се е доказало като устойчив филмов сюжет, а най-новата версия с Лейди Гага и Брадли Купър е поредното доказателство.

Филмът на Джордж Кюкор е бил замислен като хитът, който ще възвърне славата на Джуди Гарланд като надеждна кинозвезда след унизителното й уволнение от MGM.

“Паяк в мрежата” с Моника Белучи и Бен Кингсли е с начало 18:30 часа. Някога почитан таен агент, Адерет вече не е в обичайната си кондиция, а шефовете му са недоволни от методите му на работа и се опитват да го изкарат от играта. Пред него се открива възможност за финално възмездие чрез мисия под прикритие.

От 20:45 часа е началото на още една класика, този път от 1969 година - “Волният ездач”. Филмът струва само 400 хил. долара, но бързо се превръща в един от култовите филми на 60-те години. Той успява да пресъздаде възгледите за живота на цяло едно поколение – филм „по пътя“ за младостта, наркотиците и мечтата за революция, със саундтрак, не по-малко успешен от самия филм.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…