Print this page

Извънредна прожекция на филма МАТИАС И МАКСИМ на Ксавие Долан тази неделя от 19:00 ч.

Eдин ден преди края на редовната програма на кинопанорамата в Lucky Дом на киното от 18:30 часа пловдивчани могат да гледат филма на Франко Дзефирели от 1990 – “Хамлет”. От “Лудия Макс” до “Смъртоносно оръжие”, Мел Гибсън се е специализирал в герои, които са на ръба на лудостта. Както може да се очаква, той предлага една силова версия на Хамлет във всяка сцена – предизвикателен, гневен и неспокоен. Дзефирели мотивира съкращенията си на шекспировия текст с ефикасния си финален резултат – стегнат, приземен и съвременен прочит на пиесата. Филмът печели наградата  „Давид на Донатело” за чуждоезичен филм (поделена със Сирано дьо Бержерак), има 2 номинации за „Оскар” – за сценография и костюми и номинация за БАФТА за поддържащ актьор на Алън Бейтс.

На 1.12 /неделя/ от 19:00 ч ще има извънредна прожекция на филма „Матиас и Максим“ на Ксавие Долан. Няма как да се лишим от красиви и талантлив канадец на тази КИНОМАНИЯ Пловдив! Матиас и Максим са приятели от детинство. Няколко месеца преди да се премести в Австралия, Максим прекарва уикенд със свои приятели край езеро. Докато буйната група се смее, пие и препира, домакинята им заявява, че има нужда от целувка между двама мъже за своя студентски филм, имайки предвид Матиас и Максим.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…