След успешния анимационен експеримент по стихове на български поети „Щрих и стих“ на Компот колектив – Весела Данчева следва още по-успешният „Щрих и стих-2“: „Екзистенциално“„Задачи за деня“„Над нещата“„Плитка вена“„Последният ден“. Няма къде да ги видите, освен в кино LUCKY.

„Калин и отбора на затвора“ на Петко Гюлчев е очарователен филм за Калин, който иска да промени затворническото битие в Казичене, влиза в разни роли и…

Тук е и прославения документален филм „Формулата на Тео“ на Николай Василев за уникалния преподавател по физика Теодосий Теодосиев.

От 17 часа се насладете на „Лист хартия“ на Ася Кованова по сценарий на Христо Ганев – радост за очите и душата с хвърчило и мечта.

„Море на вятъра“ на Марина Желева е щур филм за двама навити сърфисти, които се борят със замърсяването на морето.

Данила Стоянова е талантлива поетеса, която напуска този свят на 23. За нея и поетичната й дарба 35 години по-късно разказват приятели в нежния и естетски филм „Какъв цвят има този свят“ на Ралица Димитрова.

От 19:30 часа „Братя Георгиеви: Евлоги и Христо“ на Михаил Мелтев по сценарий на Влади Киров разказва за пътя на двамата братя от Карлово през ХІХ век и щедрото им меценатство към България – да не забравяме, че те са в основата на СУ „Св. Климент Охридски“. Статуите им стоят като знак на благодарност.

Спомняте ли си „Луди, луди жаби“ или не сте чували това парче? Беше на групата „Джанго Зе“, а за вокалиста Мирослав Атанасов, който сега живее в Лондон, разказва документалният дебют на Павлина Иванова „Синко мой“.

Всички прожекции са в LUCKY Дом на киното с вход свободен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…