Вече девети ден София Филм Фест в Lucky Дом на киното продължава да среща пловдивската публика със специална селекция от световното кино. От 18:30 часа днес е началото на документалния филм “Под слънцето”, една копродукция на Чехия, Русия, Германия, Латвия и Северна Корея.

 

След като години наред руският режисьор Виталий Мански води преговори с правителството на Северна Корея, най-накрая е поканен да заснеме филм за живота на едно момиче и неговото семейство в годината, в която малката се подготвя за участие в празненствата по случай рождения ден на Ким Чен-Ир, честван под името Ден на изгряващата звезда.

„Татко казва, че Корея е най-красивата страна на света“, споделя 8-годишната Зин-Ми. Може и да изглежда, че филмът на Мански снима радостта на момиченцето, патриотичните училищни паради и уроците по танци или пък родителите, с които заедно ядат вкусна храна в симпатичния им апартамент… но служителите на властта, които следят снимачния процес, не осъзнават, че Мански продължава да снима, след като вече е извикал „Край!“…

 

В 20:45 часа можете да гледате Уилям Дефо и Робърт Патинсън във “Фарът”. В края на XIX век бившият дърводелец Ефраим Уинслоу заминава с лодка за отдалечен остров, където получава работа като надзирател на фар заедно с бъбривия застаряващ Томас Уейк. Още на първия ден Уинслоу забелязва, че на койката му има дупка. Там той открива малка фигурка на русалка и я прибира в джоба си. Уейк започва да изглежда все по-странен и подозрителен, след като Уинслоу открива, че всяка нощ той се изкачва на върха на фара и се съблича. Уинслоу решава да не обръща внимание, но неочаквано се оказва в дълбините на океана, където е ужасен от видението на русалка, носеща се между дънерите на дървета. Събуждайки се, той разбира, че всичко е било сън.

Във връзка с пандемията от Covid 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването – максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…