Фестивалните дни продължават и в петък и събота в Lucky Дом на киното. В петък (21.05) от 18:30 часа любителите на писателката и художничката Туве Янсон, могат да гледат филма по едноименния роман за нея. Филмът ни пренася в Хелзинки през 1945 година. За Туве Янсон краят на войната носи ново усещане за творческа и социална свобода. Модерно изкуство, луди партита и публична връзка с женен политик: нетрадиционният й начин на живот се разминава със строгите идеали на баща й, който е скулптор. Желанието за свобода на Туве е подложено на изпитание, когато се запознава с театралната режисьорка Вивика Бандлер. Любовта й към Вивика е силна и всепоглъщаща, но Туве започва да осъзнава, че любовта, за която наистина копнее, трябва да е взаимна.

В събота (22.05) от 18:30 часа е началото на номинирания за „Оскар“ - “Човекът, който си продаде кожата”. Филмът с участието на Моника Белучи разказва за Сам Али - млад, чувствителен и импулсивен сириец, който, за да избяга от войната, заминава за Ливан. За да може да пътува до Европа и да живее с любовта на живота си, той се съгласява един от най-ярките модерни художници да татуира гърба му. Превръщайки тялото си в престижно произведение на изкуството, Сам ще открие, че решението му може да означава всичко друго, но не и свобода.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…