В предпоследия ден от програмата на КЕФФ Пловдив 2021 /10ти юли/ зрителите ще могат да видят още три заглавия от комедийния европейски киноафиш.

От 19:00 часа в LUCKY Дом на киното е прожекцията на унгарския филм, включен в паралелната програма на фестивала - „СЕГА Е МОМЕНТЪТ“. Забавната история проследява развоя на събитията за Силви, която бяга от сватбата си и скача в първата кола, изпречила се пред очите й – едно такси. Шофьорът му планира собственото си ергенско парти същата вечер и въпреки, че вече е приключил работа за деня, се съгласява да закара злополучната булка. И двамата не подозират, че интересната част от деня им тепърва предстои…

От 21:00 часа е втората фестивална прожекция на немския филм „КОНЦЕРТЕН ЖИВОТ“. Описван от немската прес като „ода за баровете в избата“, филмът ще бъде представен лично от продуцентът му – Мартин Лишке. Сюжетът ще срещне публиката с цяла палитра от шарени образи, които посещават избения бар – всеки със своя различен свят, мироглед и съдба.

В Лятно кино Орфей от 21.30 ч. е прожекцията на още едно заглавие от конкурсната програма – „ДРУГАРЯТ ДРАКУЛА“ /Унгария/. История за вампири и унгарската тайна полиция, която е по следите им и е подготвена да използва целия си арсенал (и най-вече чесън) срещу тях. Другарят Фабиан, унгарският герой на Кубинската революция се завръща у дома, но нещо не е наред – той изглежда едва 30-годишен и държанието му е повече от странно. Млада двойка, работеща за тайната полиция, е натоварена със задачата да разкрие тайната на вечната му младост и истината за неговите намерения...

В 20:00 часа е в клуб Fargo ще се проведе втората фестивална среща-разговор със специалните гости на фестивала, които ще споделят детайли за своята работа по филмите, ще обсъждат актуални и забавни кинотеми и ще отговарят на въпросите на зрителите. Тази вечер киноманите ще могат да се срещнат с немския продуцент Мартин Лишке, актрисата Лили Уолтърс, изпълняваща главната роля във филма „Другарят Дракула“ и продуцентът на най-касовата сръбска комедия „Парад“ – Биляна Първанович.

Проектът Комедиен Европейски Филмов Фестивал е част от програма „Нaследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Билетите са на цена 8лв и 7лв /за пенсионери и учащи/, а пакет от 5 прожекции струва 35 лв. Могат да бъдат закупени на касата на LUCKY Дом на киното, онлайн на сайтовете ceff.bg и boxoffice.bg и от касата на лятно кино "Орфей".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…