Две от любимите имена от френското кино – режисьора и актьор Дани Буун и Шарлот Генсбур – ще видим на големия екран за откриващия филм на третия Комедиен европейски филмов фестивал „Истински живот“. Фестивалът се открива утре, 29 септември, от 18:30 часа. Вълнуващата и забавна любовна история ни запознава с Тридан, който среща отново своята ученическа любов – или поне така си мисли.

 

В следващите дни на фестивала ще видим общо 16 филма в рамките на 10 дни. Френското кино е застъпено в програмата с още две забавни заглавия. В „Мили Боже!“ група монахини искат да спечелят велосипедно състезание, за да съберат пари за хоспис – но се оказва, че нито една от тях не може да кара велосипед. Романтичната комедия „Процес на мир и любов“ пък ни запознава с все още влюбена двойка, която обаче непрекъснато води спорове и търсят път към помирението.

 

Част от фестивала са и 5 заглавия от Италия. Два филма са част от поредица - „Най-добрите дни“ и „Най-лошите дни“ разказват за два празника в серията, която изследва човешката душа в справянето с празниците. Освен тях ще видим също други нови комедии от Апенинския полуостров - „Никога не е късно за любов“, „Принцът на Рим“ и „Забравих“.

 

В програмата влиза и едно заглавие от Белгия – H4Z4RD, унгарският „Започнахме заедно“, в който група съученици се срещат отново след 10 години, и „Нека танцът да започне“ – испано-аржентинска продукция, която разказва за танго двойка, която се събира след дълги години разделение.

 

Специално жури ще оцени част от филмите, които са в конкурсна програма. В журито влизат комикът Робин Кафалиев, легендарната актриса Мария Статулова и телевизионният водещ Стефан Щерев. Освен тях за всички филми ще гласуват и зрителите, а най-добрият филм ще получи наградата на публиката.

 

Освен 12-те нови заглавия е предвидена и специална програма, фокусирана върху родения в Лондон британски режисьор и актьор Чарли Чаплин. Всъщност филмите на легендата на черно-бялото кино в специална дигитализирана версия ще се покажат за пръв път на голям екран в България. Пловдивската публика ще има шанса да види изчистени от дефекти и с ремастериран звук култовите „Хлапето“, „Треска за злато“, „Светлините на града“ и „Великият диктатор“.

 

Комедийният европейски филмов фестивал ще се проведе от 29 септември до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма. Билетите са в продажба на касите на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Те са на цена от 10 лева, за учащи и пенсионери – по 8 лева, а карта за 5 прожекции струва 45 лева. На сайта kinolucky.com може да се види и пълната програма на КЕФФ. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…