Още филми с Венсан Касел, Хелън Мирън и Катрин Деньов и носителят на „Златна палма“

 

Новият филм на Педро Алмодовар „Странен начин на живот“, носителят на „Златна Палма“ от Кан „Анатомията на едно падане“ и филми с някои от любимите ни звезди от големия екран ще може да видим на предстоящата Киномания 2023 в Пловдив. Фестивалът стартира на 17 ноември и ще продължи до 3 декември на обичайното място – LUCKY Дом на киното. 

 

В „Странен начин на живот“ – късометражна мъжкарска мелодрама с Итън Хоук, Педро Алмодовар създава един не много обичаен за неговото творчество микс от ярки цветове и взривоопасна еротика. Великолепно заснет и озвучен, Странен начин на живот улавя рядко екранизираната интензивност на романтиката на средна възраст. Филмът може да гледаме на 2 декември от 18:30 часа.

 

Програмата на тазгодишната киномания включва и носителя на „Златна палма“ от Кан „Анатомията на едно падане“. Криминалният трилър от Жюстин Трие ни пренася в планинско градче, където главата на тричленно семейство Самюел е открит мъртъв при съмнителни обстоятелства. Възникналите съмнения дали става дума за самоубийство или убийство от съпругата му изкарват наяве неизяснени отношения в семейството. Прожекцията е на 25 ноември от 18:00 часа.

 

На големия екран ще видим и някои от любимите ни кинозвезди. Венсан Касел, Луи Гарел и Ева Грийн са част от новата екранизация на класическата история „Тримата мускетари: Д‘Артанян“. Продукцията е опит да се модернизира и актуализира разказът на Дюма за съвременна публика с подобаващ екшън, качествено снимане и атрактивен актьорски състав. Филмът е на 18 ноември от 18:30 часа.

 

Друга легенда на киното – Хелън Мирън – можем да видим в „Голда Меир: Желязната лейди на Израел“. Почти неузнаваема, тя се превъплъщава в неповторимия лидер на еврейската държава и пресъздава една силна, но и много крехка дама в сърцето на геополитически конфликт и заобиколена от мъже. Прожекцията е във вторник, 21 ноември, от 20:30 часа.

 

В друг филм за силна жена, обвързана с политиката, ще видим Катрин Деньов. „Жената на президента“ ни потапя в отношенията между Бернадет и Жак Ширак. С комичен апломб филмът проследява еволюцията и възхода на една „първа дама“ в този преобладаващо мъжки свят, където цари политическо „женомразство“. Прожекцията на филма е в понеделник, 27 ноември, от 20:30 часа.

 

Киномания 2023 се провежда със съдействието на Община Пловдив. Билетите вече са в продажба с цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…