19-ото издание на София филм фест в Пловдив стартира днес с филма „Пулсиращи тепета“ за легендарния радиоводещ Тома Спространов. Поради големия интерес към първата прожекция в 18:30 часа, в 20:00 се предвижда извънредна прожекция на същия филм.

 

Документалната лента е създадена от Тодор Башиянов и Тодор Карагяуиров. Тома Спространов е легендарният радиоводещ, с чиито плочи и глас са израснали поколения българи. На 80 години той все още води популярното си радио предаване и държи рекорд за най-дълго практикуващ радиоводещ в българския ефир.

 

Паралелно с това посещава фестивали в търсене на съвременните готини банди. И тогава идва неочакваното предизвикателство! Тома заедно с плочите си се изправя пред своята публика. Този път не по радиото, а лице в лице, на живо. Насред любимия му Пловдив го очакват с нетърпение меломани от четири поколения.

 

София филм фест ще продължи до 31 март с общо над 25 филма. Повече информация за програмата и онлайн резервации на kinolucky.com София Филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…