Капана.БГ

Капана.БГ

Голямо парче мазилка се е отчупило тази сутрин от стената на къща в Стария град на ул. "Съборна". По чудо отдолу не са преминавали туристи и пострадали няма. В сградата дълго време се помещаваше култовото заведение "Таксим". Към момента обаче къщата изглежда не се поддържа добре. Мазилката е паднала и се е разпиляла по калдъръма на централната за Стария град улица "Съборна", а частта от отчупеното парче си личи на фасадата на сградата.

Фестивалът в Lucky Дом на киното продължава с пълна сила. От 16:00 часа можете да гледате “Луната на Юпитер”, продукция на Унгария и Германия. Млад имигрант е прострелян, докато преминава нелегално границата. Ужасен и шокиран, раненият Ариан придобива дарбата да левитира. Хвърлен е в бежански лагер, но е изкаран от доктор Габор Стерн, който иска да печели от необикновената му тайна. Преследвани от разярения директор на лагера, бегълците се впускат в търсене на пари и безопасност. Вдъхновен от изключителните сили на Ариан, Стерн започва да вярва в един свят, където чудесата могат да бъдат търгувани за дребни суми…

В 18:15 часа е началото на “Песента на скорпионите” - една история за страстна любов, отмъщение и спасителната сила на песента. Според древна легенда ужилването от скорпион от дълбоката пустиня на Джайсалмер, Раджастан, убива човек до 24 часа. Отровата на скорпиона вкарва трескава мелодия в тялото на жертвата. Единственото спасение е да се открие изкусен певец, който може да разчете мелодията в пулса на ужиления и да изпее песен, която да подейства като противоотрова.

Късната прожекция от 20:30 часа е на новия филм на Михаел Ханеке “Щастлив край” с участието на Изабел Юпер и в селекцията на Кан. Артистичният майстор на семейната вина и отчуждението, Михаел Ханеке, рисува портрета на изолирани членове на семейството, на измамници и привилегировани и на една внучка, която е прекалено млада, за да споделя желанията на дядо си. „Щастлив край” е сатиричен кошмар за буржоазния европейски елит – жесток, брилянтен и безмилостен като халогенна светлина. Филмът е грабващ като сатанинска сапунена опера. Една династия на изгубени души.

Билети може да намерите на касата на киното или онлайн на kinolucky.com или на boxoffice.bg.

Магазинът Бижуленд определено е от най-атрактивните места в Капана. Магазинът събира всички любители на дамските - а защо не и мъжки - украшения на достъпни цени. Мястото има огромна колекция от мъниста и имитационна бижутерия. Бижуленд винаги впечатлява и с атрактивен дизайн - от "иглу"-то за "Европейска столица на културата" до днешните шарени витрини на ъгъла на улиците "Йоаким Груев" и "Братя Пулиеви".

Адрес: ул. "Йоаким Груев" 7

Работно време: 08:00-19:00

почивни дни: няма

Препоръка от KAPANA.BG: Не пропускайте втория етаж на магазина

 

Пешеходната част на улица "Йоаким Груев" се превърна във футболно игрище за няколко малчугани в топлия съботен следобед. Децата подредиха четири конуса на павираната улица и си спретнаха мачле сред туристите и гостите на арт-квартала. По-възрастните зрители си спомниха годините от преди 2-3 десетилетия, когато улиците бяха по-спокойни и тихи, и всички можехме да си играем на пътното платно. Малчуганите заеха цялата улица от хлебопекарната до новото заведение на ъгъла с "Братя Пулиеви", където други пловдивчани и гости пък пиеха вечерните си питиета. Духът на квартала навяваше една спокойна градска идилия.

Арката на скулптора Димчо Павлов, посветена на Първото българско изложение, ще бъде върната в Цар Симеоновата градина в близките дни. За това са се споразумяли активни художници и кметът Иван Тотев. Арката бе премахната при последните ремонти на парка, след което престоя дълго време в складовете на „Градини и паркове”, без да е ясна нейната съдба.

След проведени разговори с общинската управа Снежана Фурнаджиева и Цвятко Сиромашки са посетили складовата база на общинското предприятие, където арката е съхранявана. Тя е била отделена и внимателно поставена на безопасно място, като е в отлично състояние, без никакви наранявания, уточни Снежана Фурнаджиева.

Очаква се в близките дни тя да бъде поставена обратно в Цар Симеоновата градина. Тъй като оригиналното ѝ място днес е върху алеята от фонтана Деметра до новия т.нар. „виенски” павилион и ще пречи на преминаващите, ще се търси нова локация. Единият вариант е тя да е встрани от тази алея, а другият – някъде в близост до площад „Централен” към входа на градината.

Предложение за точното ѝ място Фурнаджиева и Сиромашки ще дадат през следващата седмица. След това поставянето е вече ще е технически въпрос и може да се случи в съвсем кратки срокове.

Точно преди 3 години – през март 2015 година по време на реконструкцията на Цар Симеоновата градина арката, която е посветена на Първото българско изложение, бе премахната. Известно време никой не беше наясно нито къде е тя, нито защо е премахната. 

Международен фестивал на китарата Плевен организира национално турне на лауреатите в трета и четвърта възрастови групи от проведения международен конкурс през 2017 година. Съорганизатор на събитието е сдружение "Китара-Пловдив", а домакин Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив.

Концертът е тази вечер от 18 часа в АМТИИ.

Програма: 
Йохан Себастиан Бах (1685-1750) – Сарабанда и Жига от Сюита BWV997
Мауро Джулиани (1781-1829) – Голяма соната „Ероика“
Марио Кастелнуово Тедеско (1895-1968) – Соната „В почит към Бокерини“ (I. Allegro con spirito II. Andantino, quasi canzone III. Tempo di Minuetto IV. Vivo ed energico Born in Florence)
изпълнява: Филипос Манолудис – Гърция
Дионисио Агуадо (1784 –1849) – Интродукция и брилянтно рондо оп.2 №2
Николо Паганини (1782-1840) – Романс от Голяма соната за китара
Луиджи Леняни (1790-1877) – Капричио №2, №4, №7
Карло Доменикони (1947) – Сюита „Коюнбаба“оп.19 (I. Moderato; II. Mosso; III. Cantabile; IV. Presto)
изпълнява: Никлас Йохансен – Дания

Филипос Манолудис е роден през 2001 година в Кавала, Гърция. В своя роден град започва да изучава класическа китара още на 7 годишна възраст в местната общинска консерватория. Понастоящем е ученик в същото училище в класа по китара на Фотис Куцотодорос.
Филипос има 16 присъдени награди от национални и международни конкурси, сред които и:
- Първа награда на Международен фестивал на китарата Плевен, 2017
- Първа награда на Международен фестивал на китарата в Белград „Guitar Art Festival”, 2017
- Втора награда на Международен конкурс „Питалуга“, Италия, 2017
- Втора награда на Международен фестивал на китарата Волос, Гърция, 2017
Гръцкият талант участва в множество майсторски класове с преподаватели като: Лео Брауер, Рикардо Гален, Марчин Диля, Анелио Дезидерио, Хуберт Кьопел и др.


Никлас Йохансен е роден през 1989 година в Копенхаген, Дания. През последните години печели множество престижни международни отличия сред които:
- Първа награда на Международен фестивал на китарата Плевен, 2017
- Първа награда на 6-ти Международе конкурс Берлин, Германия, 2016
- Първа награда на Международен конкурс „Шенянг“, Китай, 2016
- Първа награда на Международен конкурс „Алирио Диас“, Австрия, 2016
- Първа награда на 21-ви международен конкурс Мотола, Италия, 2015
- Първа награда на трети международен фестивал на китарата „Aachener Gitarrenpreis”, Германия, 2014
- Първа награда на 9-ти международен конкурс „Olsztyn”, Полша, 2014
Никлас свири на китара от 9 годишна възраст, а през 2009 година стартира обучението си в Кралска Музикална Академия в Дания с преподавател Jesper Sivebæk, където получава бакалаварска степен. През 2013 година изкарва магистърска степен с преподавателите: Деивид Ръсел, Мануел Баруеко и др. в Аликанте, Испания. И двете степени на обучение по Изпълнителско изкуство с класическа китара са взети с пълно отличие. Поради тази причина той получава университетското престижно название: “cum laude”. През 2014 година младият датски китарист записва още една магистърска степен в „Hochschule Für Musik Franz Liszt“, Ваймар, Германия с преподавател Рикардо Гален. През 2015 година Никлас Йохансен изпълнява своя финален магистърски концерт в Дания и успешно завършва своето обучение с отличен успех.
Никлас Йохансен концертира в Дания, Швеция, Германия, Австрия, Исландия, Ферьорски Острови, Китай, Русия и Испания. През 2016 година записва дебютния си албум в Италия.
Датския китарист участва в майсторски класове с престижни водещи имена в света на китарното изкуство като: Марчин Диля, Алваро Пиери, Павел Щайдъл, Скот Тенант, Ана Видович, Жюдикаел Пероа, Анелио Дезидерио Зоран Дукич и др.

Sleep all day, party all night. Така ще е уикендът в Пловдив, защото програмата в края на седмицата е пълна със събития, които си заслужават

17 март

The Black Swells in Maina Town

След купона в София The Black Swells пристигат в Майната за Супер, Мега, Гига, Ултра Диско, Фънки Турбо парти в Петното на Роршах! За доброто настроение преди и след концерта ще се погрижат плеяда Dj-и и селектори сред които:
Zdravo Zac Kuzmanov(XRaydio) / jOObba / TapWater / ZappaTV /Eagles of Def Leppard >>>> Ще е Massive!

Пост-културна сцена
20 часа
Вход свободен

ScalePatrick's Java Beer in Plovdiv

До всички Java ентусиасти и фенове на бирата!

Можете ли да се сетите за нещо по-добро от гърне пълно със злато? Какво ще кажете за халба пълна с бира?

На 17-и март ще обединим старата ирландска традиция за деня на Св. Патрик с най-вълнуващото бирено IT събитие в една незабравима Java Beer вечер. Бира ще се лее, ирландско ще се пее и ще си говорим за Java.

Събитието ще последва конференцията JProfessionals, която за втори път ще се проведе в Пловдив. Забавлението е гарантирано, защото ScaleFocus отново ще се погрижат за доброто настроение, почерпката и приятната компания. Приготвили сме още приятни изненади в духа на празника.

Groove Music&Art
19 часа

Kottarashky Brass Band @Bee Bop Café

В началото на пролетта музиката на Kottarashky обединява неповторимия етно-джаз стил на Димитър Льолев (саксофон) и джипси-фолклорните търсения на Сандо Сандов (тромпет). Двата духови инструмента ту се надсвирват, ту се обединяват в мощна брас секция.

Освен тях на сцената:
Никола Груев - Kottarashky (семплер, програминг)
Христо Хаджиганчев (китара)
Ники Сербезов (бас)
Атанас Попов (барабани)

Bee Bop Café
21.30 час
Вход: 10 лв.

St. Patrick's Day

На 17 март ирландците по цял свят отбелязват своя национален празник - Деня на Свети Патрик. В много държави на планетата този ден е смятан за празник на ирландската душа.

От „Котка и Мишка“ пречупват всичко през бирената призма, затова и са ни подготвили нови по-специални бири, подбрани тематично за празника.

Един от популярните ирландски тостове в чест на Св. Патрик гласи: "Нека покривът над нас никога не падне и нека ние, приятелите, под него никога не поддадем!"

Котка и Мишка
19 часа

Odd Crew 'The Lost Pages' Listening Party | Rock Bar Download

На 17-ти март, няколко дни преди официалното излизане на "The Lost Pages" ще се съберем в рок бар "Download", за да го слушаме и естествено и да го полеем. Всеки желаещ ще може да си закупи албум или нещо друго от новия merch. Odd Crew ще са на ваше разположение.

Rock Bar Download
22 часа
Вход свободен

Emanuil Hristov in the house

Емануил Христов е techno & tech house dj и music producer с повече от 15 годишен стаж зад пулта. През 2002 Емануил започва своята кариера като dj в малки клубове в родния си град Стара Загора, малко по- късно заедно със свои приятели създава организацията Resonance,
с което се слага началото на голяма поредица от клубни и open air партита ,а впоследствие се включва и в live performance изпълнения в колаборация с други български артисти на едни от най-големите фестивали като Spirit of Burgas, Artmospheric и др. . Сега издава музика за над 10 български и чуждестранни label-a. Другата страст на Христов е колекционирането на грамофонни плочи, като тази вечер той ще миксира специално подбрани заглавия от колекцията си, вариращи стилово от funky house до big beat, progressive house и techno.

Absinthe House
21.30 часа

Still Drinking Party: Saint Patrick's Day @FabrickBarPlovdiv

Отново в навечерието на събота вечер на гости на Фабрик е дълбоко уважаваният Dobri Stilldrinkov, който ще допринася за атмосферата на свещения за нас (хората, почитащи баровата култура) празник - Св.Патрик. Затова ни канят на Stilldrinking парти, на което ще е лее ирландско на малки, големи и дори на шотове.

Бар Фабрик
20 часа

Ilko (Magnetic Soul)

Тази събота клуб Фарго и Биротерапия Пловдив ви канят да се потопите в groovy селекцията на една истинска легенда зад пулта - Ilko!

А за да е пълно удоволствието, клуб Фарго ни предлага испанската парти бира Estrella Dam Barcelona на ексклузивна цена от 3 лв. Произвежда се само в Барселона от 1876 г. и с течение на времето се превръща в символ на хората от този авангарден и приветлив град. Тя е стилна, модерна, трептяща и страстна, също като музикалната селекция подбрана специално за приятелите на клуб Фарго!

Клуб Фарго
21 часа

Usual Suspektz/ at Kanape

Ето нещо ново. За първи път Цветан Христов от Usual Suspektz crew ще пуска в Канапе. Вечерта е отредена за хип хоп - стари и нови неща са омесени на едно. За да е малко по-различно в микса ще бъде включен и доста фънк в чиста и не толкова чиста форма.

KANAPE - Vibrant Media
22 часа

90's reggae / Jamaica fever vol 69 @Vintage House

Златната епоха за всички жанрове на съвременната музика разбира се не е подминала Ямайка! Ще се радваме на любимите си хитове от 90-те , както и на специално селектирани качествени продукции не пускани още в пловдивския ефир!

Къде да отидете в събота и неделя вижте в Lost in Plovdiv.

Страница 1 от 1068

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226