Дългогодишният шеф на КЦМ представи автобиографията

Призовавам за снизходителност, ако нещо не ви хареса. Така дългогодишният шеф на КЦМ инж. Никола Добрев се представи в необичайно амплоа- на писател автобиографик.  Премиерата на книгата му „Срещи по пътя” напълни Камерната зала на театъра снощи. Доц. Добрев се върна в детството си, срещна публиката с майка си, разкри интересни детайли от професионалния си път и спасяването на ключовия за българската икономика Комбинат за цветни метали.


Никола Добрев е извървял своя път открито, достойно и честно. В тази книга всеки ще намери път към личността му и изминалите събития. Тази книга е пътешествие и изпитание, казаха издателите на „Срещи по пътя” от „Контекст”. Из страниците на житието си той успява да предаде своята убеденост, че забравените човешки ценности като честност и уважение в крайна сметка са гаранция за успех. „Срещи по пътя” е един калейдоскопичен разказ. Ще видим Добрев и като малко дете, което става рано, за да ниже тютюн, като отдаден на КЦМ работохолик, като приятел и съпруг, допълни издателят на книгата.


Всъщност, това е историята на един обикновен живот, каза скромно за автобиографичната си творба инж. Добрев. Откъси от ”Срещи по пътя” четоха директорът на театъра Кръстю Кръстев и актьорът Петър Тосков, а от публиката се включваха хора, които са били част от тези срещи по пътя на инж. Никола Добрев.

Може би един от най-интересните моменти в книгата е времето, в което КЦМ е било подготвяно за приватизация. Историята може да проследите ТУК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…