На 11 април 2018 г. /сряда/ от 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена новата книга на Христо Стоянов „Отворени писма до България“. Авторът отдавна си е спечелил славата на „човек, извън коловозите“. И тук написаното може да търпи различни определения – публицистика, изповеди, есета, обществена критика и т.н. Истината е обаче, че написаното от Христо Стоянов изглежда най-добре разположено в морала. Може да си съгласен или не с неговите позиции, но усещаш, че авторът е стиснал живота наоколо и изцежда от него това, което други се правят, че не  забелязват. Част от „писмата“ са истински и с реални адресати, други – рано или късно биват припознавани.

Христо Стоянов е автор на поезия, романи, разкази, есета, публицистика, преводи от виетнамски, руски и сръбски… Негови произведения го довеждат до проблеми с прокуратурата, църквата, гилдията… Това обаче не го отклонява от пътя, творчески и житейски, който той счита за правилен и следва. Превеждан е на английски, руски и унгарски език.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…