"Няма дракон в тази приказка" е един различен и забавен прочит на познатите ни приказни истории, който ще вдъхне увереност на детето, че всеки може да стане герой

"Как се чувстваш днес?" е интересна и полезна книга, която помога на родителите да научат децата си как да разбират и да изразяват продуктивно и положителните, и отрицателните си чувства

 

 

Издателска къща „Хермес“ представя две интригуващи илюстровани издания за малките читатели. В едната оживяват класически сюжети в неочакван и забавен прочит, втората е идеалният начин да започнете да разговаряте с детето за емоциите.

 

 

В „Няма дракон в тази приказка“ от Лу Картър и Дебора Олрайт драконът не иска повече да участва в приказки, в които е лош герой. Затова ентусиазирано тръгва да си търси нова история, но се оказва, че в повечето класически приказки няма дракон. Ще се намери ли приказка, в която има дракон и ще получи ли той шанс да стане герой?

 

От тази забавна приказка децата ще научат, че всеки може да стане герой, стига да повярва в себе си и търпеливо да изчака подходящия момент да се изяви.

 

 

Лу Картър учи медицина три години, след което получава допълнителна квалификация за начален учител. Любовта й към детските книги с илюстрации се ражда именно по време на работата й като учителка. „Няма дракон в тази приказка“ е първата ѝ (от три) подобни книжки, които се радват на много положителни отзиви от малките читатели и техните родители. Днес Лу живее в Кеймбридж със съпруга си и двете си деца.

 

Дебора Олрайт се превръща в звезда в света на илюстрованите книги след публикуването на бестселърите The Night Pirates и Don't Read this Book!. Включена е в краткия списък за наградата за илюстратори V&A Illustration Award. В момента работи активно върху няколко детски книги и други художествени проекти, а в свободното си време може да бъде забелязана като DJ на различни музикални фестивали.

 

 

„Как се чувстваш днес?“ от Моли Потър и Сара Дженингс  е забавна и полезна книга, която ще ви помогне да научите детето си как да разбира и да изразява продуктивно и положителните, и отрицателните си чувства.

 

 

Базирана на новаторски методики, тя ви дава инструментите, от които се нуждаете вие и вашето дете, за да се справите с чувствата, без всичко да свършва със сълзи! 

 

Тази книга предоставя инструментите, от които децата се нуждаят, за да се справят с чувствата си... Съдържа чудесни обяснения!...

 

Martine Horvath, Early Years Educator magazine

 

 

Книгата е отличен начин да помогнете на децата да разберат и управляват емоциите си, като същевременно ги уверявате, че е съвсем нормално да се чувстват по този начин. Дръжте я под ръка за всички тези трудни моменти!

 

Sarah Brew, www.parentsintouch.co.uk

 

 

„Как се чувстваш днес?“ е в ТОП 3 на Амазон в класацията „Учебни помагала и образователни материали“ и в челната десетка на класациите „Книги за деца в предучилищна възраст“ и „Детски книги за емоционална интелигентност“.

 

 

Моли Потър е бестселъров автор на над 30 книги за емоционална интелигентност, креативно мислене и др. Повече от 19 години работи с деца в различни училища и образователни центрове. Разработва и провежда обучения и програми, свързани с поведението и емоционалното развитие на деца във всички възрастови групи.

 

Разнообразният опит се оказва изключително полезен по време на работата по книгите й, които помагат на родителите да разговарят с децата си по трудни за обсъждане теми.  

 

 

Сара Дженингс илюстрира детски книги от 2013 г. Още като дете тя открива, че обожава рисуването. Харесва й да комбинира традиционни и дигитални техники за своите илюстрации, а най-любимата й част е създаването на различните герои. В момента живее в Лондон и работи в дома си, в компанията (или по-скоро под надзора) на една своенравна котка.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…