Издателска къща Хермес представя книгата "Модерна любов" от Даниъл Джоунс

 

 

Колекция от едни от най-запомнящите се и провокативни есета, публикувани в популярната колонка на „Ню Йорк Таймс“

Издателска къща Хермес представя книгата "Модерна любов" от Даниъл Джоунс, която излиза на пазара на 9 февруари. Тя представлява колекция от едни от най-запомнящите се и провокативни есета, публикувани в популярната колонка на „Ню Йорк Таймс“. Включени са и историите, вдъхновили сериала с едноименно заглавие, в чиито главни роли участват Тина Фей, Анди Гарсия, Ан Хатауей, Катрин Кийнър, Дев Пател и Джон Слатъри.

 

 

Истински истории за любов, загуба и изкупление

 

Какво е любовта днес? Този въпрос си задава Даниъл Джоунс, когато поставя началото на колонката „Модерна любов“. Но отговорът не може да е еднозначен. Защото любовта не се поддава на дефиниции. Затова в този сборник четем за изпитанията на дългия брак, за трудностите да си родител, за загубата на любими хора и разбира се, за добрия стар романс, завършващ с хепиенд.

 

Някои от историите са необичайни, други са по-близки до нас. Някои ни разкриват по какъв начин технологиите са променили ритуала на ухажване, а други изследват вечните препятствия, пред които е изправен всеки, тръгнал по трънливия път в търсене на любовта. Всички обаче са до болка искрени.

 

Заедно те разказват историята за всички измерения на любовта днес.

 

Тази книга е перфектното четиво за всеки, който е обичал или е бил обичан. С други думи, тази книга е за всеки, който се интересува от неразгадаемите пориви на човешкото сърце.

 

 

За съставителя

 

Даниъл Джоунс е редактор на колонката „Модерна любов“ в „Ню Йорк Таймс“ от нейното начало през 2004 година. Някои от книгите, които е написал, са Love Illuminated: Exploring Life’s Most Mystifying Subject (with the Help of 50,000 Strangers), The Bastard on the Couch и романът After Lucy. Джоунс се появява всяка седмица в подкаста „Модерна любов“ и е консултиращ продуцент на „Амазон Стюдиос“ за едноименния сериал.

 

А ето какво още споделя Даниъл Джоунс за:

 

Колонката „Модерна любов“

 

Когато през 2004 година започнахме да списваме колонката, ние, отговорните редактори (аз, стиловият редактор Трип Гейбриъл и съпругата ми – Кати Ханауер), решихме да интерпретираме любовта в по-широкото й понятие, защото не искахме да ограничаваме историите само до романтичната любов. Надявахме се есетата, които ще получаваме, да разглеждат както мрачните, така и светлите й страни, да се задълбочават както в радостта, така и в болката, които извират от неспирните ни усилия за близост с други човешки същества.

 

 

Определението любовна история

 

Обикновено най-въздействащите истории са онези, които разказват за връзки с голямо минало зад гърба си – в тях често срещаме изпитанията на дългия брак, трудностите да си родител и загубата на любими хора (деца, съпруг или съпруга, родители, приятели). В тези истории рядко има рози и целувки, но могат ли да бъдат определени като любовни? Абсолютно.

 

 

Любовта

 

От позицията си на човек, който през последните петнайсет години е изчел, прехвърлил или по някакъв друг начин възприел поне сто хиляди любовни истории, мога да кажа, че любовта в най-добрия вариант прилича повече на ръчна количка, отколкото на цвете: тя е груба и мръсна, но за сметка на това е устойчива. В същото време е трудно да се опише с думи.

 

Ако бях Спок от „Стар Трек“, щях да опиша човешката любов като комбинация от три емоции или импулси: желание, уязвимост и смелост. Желанието те кара да се чувстваш уязвим, а уязвимостта изисква да бъдеш смел.

 

Ако търсите различни прояви на смелост, ще ги намерите сред страниците на тази книга. Тези истории ужасяват и поучават. Те ще ви разсмеят, ще накарат сърцето ви да се свива и ще ви разплачат. От време на време (признавам) дори не звучат толкова съвременно. Но винаги отварят черупката на човешката любов, за да разкрият тъмната красота в нея.

 

 

3 любопитни факта за „Модерна любов“

 

1. Колонката в „Ню Йорк Таймс“ съществува вече над 16 години. Всяка седмица нова любовна история намира своя път към сърцата на милиони читатели. Интересен е подразделът „Мънички любовни истории“, където се публикуват есета до 100 думи. Изненадващо е колко много емоции успяват да съберат авторите в тези „миниатюри за модерната любов“.

 

2. Част от историите са адаптирани в сериал през 2019 г. Актьорският състав включва световноизвестни имена като Тина Фей, Анди Гарсия, Ан Хатауей, Дев Пател. Екранизацията е номинирана за „Еми“. Може да видите трейлър на сериала тук.

 

 

3. Статиите са достъпни и под формата на подкаст. Забързаното ежедневие подтиква все повече хора да се обърнат към този удобен метод за запознаване с научнопопулярни предавания, забавни програми и др. Ето защо създателите на колонката „Модерна любов“ разработват и едноименния подкаст, в който всяка сряда споделят и коментират въздействащи любовни истории.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…