Прочутият шведски писател Юнас Юнасон предлага на читателите още един отличителен хумористичен роман, озаглавен „Пророчицата и идиотът“. Очаквайте на 19 август в превод на Радослав Папазов

Героите на „Пророчицата и идиотът“ се впуска в невероятно приключение от Швеция през цяла Европа, дори до Африка и Америка, и се среща със световните лидери като Барак Обама и Пан Ки-мун, както и с руската мафия – всичко това е облечено в типичния за Юнасън свеж и разтоварващ хумор. Годината е 2011, а снимката по астрофизика на учителката Петра е пресметнала, че след точно 12 дни атмосферата ще се срине и ще настъпи краят на света. Отчаяна от досегашния си самотен живот, тя решава, че няма смисъл да посреща края заедно с останалите жители на Земята. За щастие точно преди да се обеси, караваната ì е ударена на пуст паркинг от един кемпер. Шофьор е глуповатият Юхан, който не умее да различава педала на газта от тази на спирачката. Макар да не е сред най-схватливите и да е свикнал да го наричат ​​идиот, Юхан притежава невероятен талант като готвач. Пророчицата на края на света и майсторът готвач се сприятеляват и със 75-годишната инфлуенсърка Агнес и тримата се отправят на пътешествие към Рим. Там Юхан иска да се изправи пред брат си, който цял живот го е натискал и мамил, лишавайки го от милиони, и да му удари едно хубаво кроше в носа. Петра, Юхан и Агнес обаче трябва да побързат, защото остават броени дни, а разбира се, нищо не се случва по план.


С над 16 милиона продадени копия в 45 страни на 5 континента Юнас Юнасон се нарежда сред най-обичаните автори на бестселъри в света. Шведският майстор на хумора в продължение на две десетилетия в кариерата като журналист, медиен консултант и телевизионен продуцент. Внезапно решава да обнови живота си и се посвещава на литературата. Историческата сатира „ Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“ е абсолютен триумф в Швеция, в резултат романът е преведен на 35 езика, от него са реализирани над 10 милиона екземпляра, а няколко години по-късно изчезват и продължават „Сто и една годишният старец, който твърде много размишляваше”. Феноменалният успех е затвърден от бестселърите „Неграмотното момиче, което можеш да смяташ“ и „Убиеца Андерш и неговите приятели“ и „Сладко отмъщение АД“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…