Актьорът, когото познаваме като Ленски от култовия филм „Онегин“ с Ралф Файнс и Лив Тайлър, е записал като аудиокнига английското издание на „Времеубежище“, което спечели Международен Букър през май тази година. Тоби Стивънс прави стремителна кариера в Кралския Шекспиров театър, играе в постановки на „Хамлет“,  „Сън в лятна нощ“, „Мяра за мяра“. В киното можем да го видим също в „Possession“ с Гуинет Полтроу, във филма за Джеймс Бонд  „Die Another Day“ си партнира с Пиърс Броснан, участва в редица телевизионни сериали на БиБиСи.

 

Тоби Стивънс е един от най-търсените гласове за аудиокниги и радиосериали. Той е гласът на Филип Марлоу в драматизациите на романите на Реймънд Чандлър, гласът на Вронски в „Ана Каренина“. През 2011 записва за БиБиСи заедно със звезден състав от британски актьори Библията във версията на Кинг Джеймс.

 

Негова майка е звездната британска актриса Маги Смит, носителка на два Оскара, награди Еми и Тони, която знаем от филми, като „Госфорд парк“, „Смърт край Нил“, поредицата за Хари Потър и др.

 

Тоби Стивънс първо записа през пролетта кратък откъс, представящ „Времеубежище“ (в превода на Анджела Родел) за сайта на наградите „Букър“. Краткото видео се радва на десетки хиляди гледания в мрежата.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…