В Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъдат представени книгите на Продрум Димов „Пазарджишки духовни висини“ и „Полъх от Бургаския духовен бриз“.

 

В първата книга писателят се е заел с благородната мисия, както пише авторът на предговора Боян Ангелов, да обедини своите художествено-документални очерци и студии, посветени на творци, чиито имена сияят в духовния пантеон на Отечеството ни. Втората книга е поглед към Бургас и творци от морската столица на южното ни Черноморие, които са допринесли много за духовния облик на страната ни.

 

Събитието ще се проведе във вторник – 28.11.2023 г. от 17.00 ч.

 

Продрум Димов е от Пазарджик. Дълги години е бил секретар на Клуба на дейците на културата в града. Организирал е стотици срещи с изтъкнати български поети, писатели, артисти, художници, музиканти, журналисти. Член е на съюза на българските писатели. Автор е на десетки книги за деца, сборници разкази, епиграми, очерци, интервюта, художествено-документални книги.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…