Пловдивската народна библиотека ще презентира един интересен и доста нашумял напоследък автор – Росица Якобс. Тя ще гостува на клуб „Аптека за душата“ при НБ „Иван Вазов“ на 30 ноември (четвъртък) от 17:00 часа.

 

Срещата с авторката ще се състои в Конферентната зала на библиотеката и е с вход свободен.

 

Росица Якобс завършва Немската гимназия в София. През 1991 г. заминава за Виена, където завършва философия, холандска филология и право. През 2002 г. защитава във Виенския университет дисертация по международно данъчно право. От 2002 г. Росица живее в Нидерландия, където работи като специалист по данъчно и корпоративно право в Амстердам и Ротердарм.

 

През 2008 г. тя претърпява автомобилна катастрофа, в която оцелява като по чудо, но изпада в дълбока кома. Парализирана е от врата надолу и лекарите на дават никаква надежда. В своята книга „Умрях, за да живея“ Росица разказва всичките си преживявания както по време на дълбоката кома, така и до пълното си възстановяване от всички травми, които е претърпяла по време на злополуката.

 

Днес Якобс живее между Виена и Банско и пише книги.

 

„Животът в емиграция води до това, че ти никога не можеш да бъдеш един/една от тях. Всеки от нас си има място на този свят. 32 години аз живях в различни държави и си търсех мястото. И ето най-сетне го намерих: Банско и Виена“, казва в едно свое интервю писателката.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…