Среща разговор с Диана Саватева и представяне на последната ѝ стихосбирка „Капка, изпреварила дъжд“ ще се проведе в клуб Петното на Роршах, ул. Йоаким Груев 36 на 28 ноември 2023, вторник, от 19:00. Модератор ще бъде Александър Секулов.

Поезията на Диана Саватева е осъзнат, топъл човешки акт на изричане на общите ни радости и болки, на общочовешкото ни „право на илюзия“.

„За мен това е книга за изпитанието да бъдем отвъд условностите на времето. За стремежа към дълбоко познание, което носи просветление, но и рани. За любовта – състоянието на непрогледна светлина, което извира от нас и прелива във всички измерения на живота”, споделя авторката.

Публичната екзекуция

и публичното помилване

са едно и също действие.

„Всяко стихотворение в новата поетична книга на Диана Саватева е капка, в която можем да видим холограмата на света. Гласът на авторката е философски и наблюдателен, но същевременно носещ любящата топлина на човек, притежаващ силата да благодари до безкрайност”, казва редакторът на книгата – Катерина Стойкова.

Диана Саватева е завършила Българска филология и магистърска програма „Право на ЕС“. Работила е като журналист в националния ежедневник “24 часа“, народен представител, хоноруван преподавател в БСУ, зам.-кмет по Култура, спорт и туризъм в община Бургас. Участва в учредяването на Бургаската писателска общност през 2015 г. Автор е на три поетични книги: „Памет за щастие“, „Градът – любовна карта“ и „Капка, изпреварила дъжд“ (ИК Знаци).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…