На Литературен кът към Алеята на книгата на 13 юни започваме с младата Александра Ладжева, която гостува в 10:30 с работилница за деца „Градината“ и четене на приказки, написала две книжки за най-малките. В 11:30 гост ще бъде Мария Донева и ще разкаже за книгите, които пише, превежда и чете. Заедно четем от най-новата книга в превод на Мария Донева –  „Чистофайникът Пийт“ от Емили Гравет. Специални гости са Райна Димитрова (Сдружение Атерия) и Лора Нейкова (Общински детски комплекс) с Философски закуски по книгите на издателство „Точица“. В 15:30 в рубриката „Четем на глас“ доброволците на фестивала четат на малките читатели. В 17:00 Емилия Пейкова, ученичка от СУ „Димитър Матевски“, представя „Между редовете на сърцето“ (дебют).

В 18:00 в двора на Постоянна експозиция „Енчо Пиронков“ (ул. „Васил Кънчев“ №1) заповядайте на творческа вечер на Йордан Велчев с новите издания „Това, което е“ (поезия) и „Милиони малки убийства“ (поезия в проза) – тазгодишният носител на „Орфеев венец“ за високи постижения в областта на българската поезия. В разговора ще участват Борис Минков, Гергина Кръстева, Младен Влашки.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…