Print this page

Книжарница "Хеликон Пловдив - Център" и издателство "Контекст" имат удоволствието да Ви поканят на 30 октомври, 18:30 часа на среща разговор с д-р Теофана Гайдарова на тема (Не)Официално за българския правопис. Срещата се провежда по повод Деня на народните будители - 1 ноември. 

Книгата НОВОТО В НОВИЯ ПРАВОПИСЕН РЕЧНИК подробно и изчерпателно разглежда книжовната норма в българския език. На основата на изданието на Института за български език към БАН „Официален правописен речник на българския език“ (издателство „Просвета“, 2012 г.) са анализирани прием­ствеността и промените в кодификацията. Акцентът е поставен върху ясното, достъпно и разбираемо не само за специалиста, но и за широката публика представяне на правилата, изключенията, новостите и нерешените проблеми в българския правопис и пунктуация.

Авторът на книгата гл. ас. д-р Теофана Гайдарова преподава съвременен български език в Плов­дивския университет. Д-р Теофана Гайдарова е позната на специалистите като дългогодишен и вещ изследовател на книжовната норма.

Начало: 18:30 ч. 

Книжарница "Хеликон" Пловдив

ул. "Княз Александър I" 29

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…