Print this page

Литературен салон „Spirt & Spirit“ и Жанет 45 представят Миглена Николчина и книгата „Билет за Вега“ на 26 януари 2016, вторник, 19 ч. в Пловдив, клуб  Петното на Роршах, ул. Йоаким Груев , Вход свободен.

https://www.facebook.com/events/536520243179267/536523029845655/

Проф. Миглена Николчина ще гостува в ЕГ "Пловдив", като това ще бъде първото за 2016 година събитие от поредица предстоящи срещи с деца и младежи в Пловдив. Разговорът с проф. Николчина с ученици от ЕГ "Пловдив" открива "Младият Пловдив чете 2016".  В момента се работи по изготвянето на цялостна литературна програма с участието на детски градини, училища и университети, които желаят да се включат. Основни организатори са Издателство Жанет 45 и НБ "Иван Вазов".  Повече информация ще бъде публикувана до дни на страницата на www.janet45.com и НБ "Иван Вазов" http://www.libplovdiv.com/ с информация как може да се включи в инициативата. 

"В "Денят започва с култура" - културен слот, БНТ1 говорихме за четенето като споделено с други хора занимание. Гост в предаването беше издателят Божана Апостолова. „Младият Пловдив чете“ започва...Той ще подготви за фестивала „Големият Пловдив чете“, който започва на 7 юни в Античиня театър. На 26 януари започва и „Младият Пловдив чете“ в Езиковата гимназия в Пловдив. ..

http://bnt.bg/part-of-show/mladiyat-plovdiv-chete-3

За книгата "Билет за Вега"

"Билет за Вега" е сборник за заобикалянето на страха от себе си - "древен и неунищожим като самата съдба". Поглед отвъд градината на детството, към космоса и към превръщането в голям. Свободата от желанията като избягване на страданието - благородна истина или просто страх?

Васил Георгиев

Езикът на тези разкази е мек и плътен, като водите на Дунава пренася читателя в свят, в който въображението има име и форма и може да бъде докоснато, магията е част от всекидневието, а любовта е като отхапан плод - никога цялостна, но носеща мимолетна ситост. " Всичко е живо" казва една героиня, а водата промърморва в отговор: "билибом-балалом".

Емануил А. Видински

Разкази за израстването, за превъплъщенията на детето в жена през съня на годините, в които единствено въображението се оказва вярната сплав, удържаща реалността.

Емилия Дворянова

Повече:

Ценна информация от блога на Миглена Николчина 

https://miglenanikolchina.wordpress.com

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…