Приключи VII-ия Национален конкурс за поезия на името на „Добромир Тонев“, за автори до 45-годишна възраст. Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „Паисий Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева и Туристическа агенция „Ана Травел“, с медийното партньорство на БНР - Радио Пловдив и БНТ 2. Всеки участник можеше да представи от едно до три свои стихотворения. Условието бе да се кандидатства само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса, и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси. Желаещите трябваше  да изпратят творбите си до 2 октомври  2017 г. включително.

Комисия, в състава на която участваха изтъкнати пловдивски поети, журналисти и критици, на две свои заседания разгледа и оцени постъпилите творби на 40 автори от цялата страна. Вече са ясни победителите! Имената им ще бъдат съобщени на Церемонията по награждаване, която ще се състои на 14 октомври 2017 г., събота, от 18:00 ч., в книжарница „Хермес Централ“, Пловдив, ул. „Княз Александър I“ № 43 (срещу фонтана пред Община Пловдив).

Припомняме ви, че наградният фонд, осигурен от община Пловдив и партньори включва за първо място – 600 лв. и грамота, втора награда – 400 лв.и грамота, трета награда –  200 лв. и грамота. Традиционно се осигуряват и специални награди от партньори: парична награда за поет-студент - 100 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П.  Хилендарски“; специална награда за млад поет -  300 лв., осигурена от Радио Пловдив; ваучер в размер на 70 лв. за екскурзия по избор, осигурена от Туристическа агенция „Ана Травел“ и вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив от Тони Симидчиева.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…