Фестивалът "Животът в Пловдив през Средновековието" ще се проведе на 23 и 24 юни на Младежкия хълм. Събитието ще представи пред жителите и гостите на града уикенд, потопен в средновековна атмосфера. Фестивалът съдържа изключително богата и оригинална програма, която ще бъде представена от 10 сутринта до 10 вечерта: игри и състезания, театър, занаяти, битки, музикални концерти, дегустация на храни и напитки, стрелба с лък, популярни лекции, документални филми, поезия.

В събитието ще вземат участие над 150 участници и ще бъде посетен от хиляди души – главно от Пловдив и от София. Фестивалът се организира от Фондация „Българско историческо наследство“, която има 12-годишен опит в тази област, със съдействието на Община Пловдив и е включено в Календара на културните събития на Пловдив за 2018 г.

Фестивалът ще се състои и догодина, когато Пловдив ще бъде европейска столица на културата. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…