С вълнуващ концерт, в който пяха талантливите финалисти от предишни издания и част от новите участници, започна първата вечер на юбилейното 15-то издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” Пловдив 2018.

На сцената в Дома на културата „Борис Христов“ и на фона на забележителни места от Франция, свързани с нейната богата история и култура, поднесени с красиво мултимедийно шоу се изявиха Антония Маркова, Нели Солакова, Ивана Муцкова, Клавдия Китанова, които изпълниха песни на Селин Дион, Зас, Едит Пиаф и много други.

Звездата на вечерта бе новият участник в конкурса – 12- годишната Сесил от Търговище, която грабна публиката с невероятния си глас и удивително сценично присъствие. Водещи на концерта в трите дни са Теофана Брадинска – директор на Алианс Франсез в Пловдив и Почетен консул на Франция и Владислав Севов от БНТ 2, медиен партньор на събитието.

15-то издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” Пловдив 2018 откри заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков, който поздрави организаторите, участниците и гостите, сред които бяха Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, вицеконсула Волкан Танйълдъз и Фабиен Флори – съветник по сътрудничеството и културната дейност в посолството на Франция и Директор на Френския институт в България.

В съботната вечер, в 19.30 часа започва вторият концерт от фестивала. Публиката ще чуе и види изпълненията на участниците от Турция, Украйна и Румъния, както и на обичаните лауреати от предишните години. Жури ще определи финалистите и големия победител, които ще бъдат обявени на гала-вечерта на 1 юли, неделя, в 19.30 часа, отново в Дома на културата. Публиката отново има възможност да гласува за своя  фаворит,  като за целта в залата е поставена специална кутия. За перфектната организация и комфорт на зрителите се грижат доброволци - ученици от Френската езикова гимназия в Пловдив. Събитието е с ВХОД СВОБОДЕН!

Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” Пловдив 2018 се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и множество спонсори, които осигуряват наградния фонд. Събитието е част от Културния календар на града за 2018 година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…