„Есенни истории с роял“ е името на откриващото събитие на тазгодишното издание на Есенен салон на изкуствата - Пловдив 2018. В един уникален концерт на 5 сцени, разположени на емблематични места в Пловдив на 1 септември, събота, на роял ще свирят прочути български музиканти, заедно с изпълнители от Държавна опера Пловдив, ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ - лауреати на национални и международни конкурси, преподаватели и възпитаници на АМТИИ – Пловдив. В програмата са включени изпълнения на произведения от български и световни композитори, класика и джаз.

На първата сценав Цар Симеоноваградина до фонтана на Деметра  в 19.30ч. ще свирят Мичо Димитров – цигулка и ИренКапеловска – роял.  В програмата: Хендел, Моцарт, Чайковски, Крeйслер, Елгар, Шостакович, Прокофиев, Владигеров. Събитието е придружено от изложба на картини на Мичо Димитров.

На сцената на площад„Стефан Стамболов“в  19.45ч. започва концертът „Талантите на Пловдив“ – изпълнение на деца, лауреати на национални и международни музикални конкурси. В програмата: Бах, Рахманинов, Шуман, Григ, Чайковски, Скрябин, П. Владигеров, Шопен.

На третата сцена - стълбите на „Каменица“ в  20.00ч. е концертът на Георги Черкин. В програмата: Шуман, Бетовен, Рахманинов, Шопен, Лист, Моцарт, Дебюси, Брамс.

На четвъртата сцена на Римския стадион в 20.15ч. започва Гала концерт на солистите на Държавна опера – Пловдив - Мариана Панова, Станислава Момекова, Георги Султанов. На рояла ще свири Ния Недкова.  В програмата: Пучини, Лехар, Верди, Калман, Херберт, френски шансони, канцонети.

На петата сцена на площада в началото на ул. „Абаджийска“ и ул. „Константин Стоилов“ в 20.30ч. джаз ще свирят музикантите от „Братанов трио“.

 

На петте места, след приключване на концертите започва предизвикателството "Роялът е ваш"! Роялите на петте сцени Ви очакват за Вашите първи музикални изяви пред публика или дори Вашите първи срещи с клавишите на инструмента!

След края на концертите роялите ще са на разположение напълно безплатно за всеки желаещ за изява в рамките на 1 час. Станете новата музикална звезда на Пловдив или открийте своя неподозиран талант!

Роялите са предоставени напълно безплатно от „Рунитон“.

В случай на неблагоприятни метеорологични условия концертите по програмата ще бъдат преместени на 2 септември.

 

 

Вижте пълната програма на Есенния салон на изкуствата Пловдив 2018

 

 

1 септември

 

Официално откриване на Есенен салон на изкуствата, Пловдив, 2018

Сцена

Цар Симеонова градина, до фонтана „Деметра“

19:30 ч.

 

 

 

 

 

20:30ч.

Концерт на Мичо Димитров (цигулка) и ИренКапеловска (роял) и съпътстваща изложба  с картини на Мичо Димитров


В програмата: Хендел, Моцарт, Чайковски, Крейслер, Елгар, Шостакович, Прокофиев, Владигеров


Роялът е ваш

 

Сцена

площад „Стефан Стамболов“

19:45 ч.

 

 

 

 

 

20:45ч.

Концерт „Талантите на Пловдив“ с участието на деца, лауреати на световни музикални конкурси

 

В програмата: Бах, Рахманинов, Шуман, Григ, Чайковски, Скрябин, Панчо Владигеров, Шопен

 

Роялът е ваш

 

Сцена Стълбите на „Каменица“

 

20:00 ч.

 

 

 

 

21:00ч.

Концерт на Георги Черкин


В програмата: Шуман, Бетовен, Рахманинов, Шопен, Лист, Моцарт, Дебюси, Брамс

 

Роялът е ваш

 

Сцена „Римски стадион“

20:15 ч.

 

 

 

 

 

 

21:15ч.

Концерт с участието на Мариана Панова, Станислава Момекова, Георги Султанов - солисти на Държавна опера – Пловдив и Ния Недкова (роял)


В програмата: Пучини, Лехар, Верди, Калман, Херберт, френски шансони, канцонети

 

Роялът е ваш

 

Сцена „Капана“, площада в началото на ул. „Абаджийска“ и ул. „Константин Стоилов“

 

20:30 ч.

 

21:30ч.

Джаз концерт с участието на „Братанов трио“

 

Роялът е ваш

 

РОЯЛЪТ Е ВАШ: Роялите на петте сцени Ви очакват за Вашите първи музикални изяви пред публика или дори Вашите първи срещи с клавишите на инструмента! След края на концертите роялите ще са на разположение напълно безплатно за всеки желаещ за изява в рамките на 1 час. Станете новата музикална звезда на Пловдив или открийте своя неподозиран талант!

Роялите са предоставени напълно безплатно от „Рунитон“.

В случай на неблагоприятни метеорологични условия концертите по програмата ще бъдат преместени на 2 септември.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…