100 дни до началото на Пловдив- Европейска столица на културата ще отброяваме от днес. Атрактивен мапинг на сградата на „Пловдив 2019” на ул. „Райко Даскалов” 2 ще даде старт на броенето на часовете до откриващото събитие през 2019г. довечера в 21 ч., малко след като Фондацията представи програмата за ЕСК в Драматичния театър.  Автор на мапинга е артистът Петко Танчев. Видеото върху фасадата ще акцентира на часовника върху ъгловия куловиден обем на ар деко сградата, проектирана от столичния архитект Йордан Йорданов преди близо 100 години. Той работи точно и безотказно, благодарение на пловдивчанина Георги Долчинков. С този часовник официално започва отброяването на 100-те дни до началото на Европейска столица на културата - Пловдив 2019.

Преди това програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ще бъде представена със спектакъл на режисьора Крис Болдуин. Той ще се излъчва в реално време онлайн и на екран на сцената пред кметството с превод на английски език. На церемония в залата на Драматичен театър – Пловдив ще бъдат представени основните стъпки от историята на инициативата, хората, участвали в нейната реализация, настоящия екип, който работи по проекта, както и календара от ключови събития за 2019 година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…