Меко казано наситена е културната програма в Пловдив тази вечер. Публиката под тепетата ще се види в чудо, тъй като в града ще се случат три световни събития- два концерта и началото на седмицата на съвременния танц.

Хронологично маратонът стартира точно в 19.30ч., когато в Дома на културата ще бъде открит фестивалът ONE DANCE WEEK 2018. Основателят на съвременната танцова сцена в Ливан и един от водещите арабски хореографи в света на съвременните изпълнителски изкуства Омар Раджех ще представи спектакъла си #minaret, който е апел срещу безразличието към разрухата и представя една различна гледна точка към разрушаването на древния град Алепо в сирийския конфликт. Световноизвестният хореограф и неговата трупа обединяват танц, музика и дронове на живо за така нужното днес послание за мир и съпричастност. Само преди седмици #minaret на компанията Omar Rajeh / MAQAMAT бе показан за първи път при закрити врати пред професионална публика на международния форум Tanzmesse в Дюселфорд.

Точно в 20 часа ще светнат прожекторите на сцената на Античния театър, на която ще излезе актуалната мегазвезда на ирландската музика Имелда Мей. Тя идва и у нас, при това на върха на славата си. Вече е в Пловдив с бомбастичните музиканти от своята банда. Протежето на великия Джеф Бек, кралицата на рокабили и на джазирания блус, ще омагьоса взискателната българска публика с шоу, което ще се помни с години, обещават организаторите на събитието от радио "Тангра Мега Рок". Концертът е в рамките на световния музикален форум Sounds of The Ages 2018.

В 21.30ч., под звездите, на върха на Небет тепе, ще прозвучат първите акорди от новия проект на световната музикална сензация Kan Wakan. Зад артистичния псевдоним седи българинът Георги Линев, който е сочен за един от най-талантливите млади артисти, торящи в Лос Анджелис. Kan Wakan ще представи новата си продукция Phantasmagoria Vol.1 с фантастично шоу на Трихълмието.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…