Културен център „Бялата къща” обявява второто издание на конкурса за млади художници и фотографи „Път на младите 2018”. Целта на конкурса е да даде възможност на млади творци да покажат творчеството си в залите на културен център „Бялата къща” в периода 2019 – 2021 година, когато Пловдив е и „Европейска столица на културата”. Центърът ще представи авторите и ще им помогне да се изявят и утвърдят, като популяризира работата им пред широката публика.

ИЗИСКВАНИЯ:

В конкурса могат да участват творци, които…

са на възраст от 18 до 35 години

работят в областта на живописта, графиката, скулптурата и фотографията

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Автобиография със снимка, телефон, e-mail  за  контакт.

Снимки на максимум 5 собствени творби

ЕТАПИ НА КОНКУРСА:

І етап      до 20 ноември 2018 – приемане на кандидатурите  по електронен път

ІІ етап  -   след 15 декември 2018 – обявяване на финалистите

ІІІ етап –  през 2019 и 2020 – всеки от одобрените автори ще участва в съвместна изложба в залите на културен център „Бялата къща”.

ІV етап –  2021 - обща изложба на всички автори, участвали в проекта

Може да изпращате документите си на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Първото издание на проекта „Път на младите“ се реализира в периода 2016 – 2019 година. В него културен център „Бялата къща“ представи 25-ма млади фотографи и художници, като всеки от тях участваше  в съвместни изложби през 2017 и 2018 година, а през месец април 2019 година заключителната изложба ще е с творбите на всички автори.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…