Общинският читалищен съюз – Пловдив организира празничен  концерт в чест на общобългарския празник  - Ден на народните будители на 1 ноември от 17 часа на Римския стадион.

В него ще вземат участие състави от 24 народни читалища, „територии на творчество и културни ценности“ от Пловдив.

Концертът се организира от Общински читалищен съюз - Пловдив,  в партньорство с Общински институт „Старинен Пловдив”.

„Първи ноември е празник на историческата ни памет и на националното ни самочувствие. От Паисия  до наши дни се редят светлите и сияйни образи на големи културно-обществени дейци, хора на духа, на перото, на книгата, просветителите и борци за национално освобождение, далечни и близки строители на съвременна България. За наша радост и гордост списъкът на народните будители  е дълъг. Народната памет е съхранила стотици имена. Към този списък може би всеки българин прибавя и хора – следовници на народните будители.  Хора, уважавани със своята деятелност и пример! Изпълнени с почит към духовния подвиг на предците, нека поддържаме и пренасяме огъня на будителите сега и в бъдеще, в името на поколенията след нас“, разказват организаторите от Общински читалищен съюз, които очакват пловдивчани и гости на града да се включат в празника на 1 ноември.

Приветствие по повод празника ще произнесе инж.Александър Държиков – заместник-кмет „Култура и туризъм“ на община Пловдив.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…