Ще можете сами да изработите своята карнавална маска и параден костюм, като използвате някои от нашите вече разработени модели и шаблони или като създадете – сами или с наша помощ - свой собствен уникален модел, вписващ се в цялостната концепция на парада. Ако имате нужда от помощ, съвет или напътствие – ние ще сме до вас. Ще ви осигурим материали, инструменти и пространство, за да се развихрите творчески. Онези, които вече бяха с нас по време на предишната серия отворени уъркшопи, но имат още работа, ще могат да довършат своите костюми и маски. На 25 ноември - ще можете да участвате в т.н. Малък айляк-парад в парк „Лаута“ в ж.р. Тракия и да покажете създадените от вас или с ваша помощ маски и костюми пред приятели, роднини, публика. А на 4 май 2019 ще имате възможност да се включите в голямото събитие – същинският айляк парад – с проверени, усъвършенствани или променени костюми. Айляк Парад е един от акцентите в културната програма на „Пловдив – европейска столица на културата‘2019“. Той ще премине по цялата Главна за да приключи с айляк-фиеста на централния площад.

Започва от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 17:00 в „Склад“, ул. „Екзарх Йосиф“ 16, ет. 4 – вляво от асансьора.

Входът е свободен.

Айляк парад е общностен арт-проект на Фондация “ЖАР театър-изкуство-култура”, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…