Фондация “Заедно” и “Йешилай” България обявяват набиране на предложения за карикатури на тема “Превантивният ефект на спорта срещу зависимостите”.  Tворбите ще участват в Международен конкурс обявен от централата на “Йешилай” в Турция, чиято цел е да привлече вниманието на младите хора към последствията от различните зависимости – алкохол, цигари, наркотици, хазарт и съвременни технологии. Темата за спорта не е избрана случайно. Активната спортна дейност има доказано огромно значение за по-щастливия и здравословен начин на живот.

 

Идеята е към каузата да се приобщят автори от всички краища на света, които чрез шаржа да предадат своите послания в борбата срещу зависимостите. Това е третото издание на конкурса, като за първи път се канят творци от България и специално от Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г.

 

Няма ограничение за възрастта на кандидатите, като всеки може да участва най-много с 3 творби. Условието е карикатурите да не са показвани до момента и да не са получавали награди от други конкурси. Размерите могат да бъдат A4 или А3, а техниката черно-бяла или цветна. Творбите, заедно с попълнения формуляр, могат да се изпращат до 31.12.2018 г. на уебсайта на Йешилай http://cartooncontest.yesilay.org.tr/tr , в jpg формат, до 300 dpi, да не надвишават 5 MB. Текстовете към тях трябва да бъдат на английски (или турски) език. Карикатурите ще бъдат разгледани от жури, в централата на организацията в Турция. Наградният фонд за най-добрия шарж е 15 000 турски лири, a още петима от участниците ще получат по 3500 лири.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…