Представлението на ромски и български език „Цигански колела“, написано от талантливата Здрава Каменова специално за младата ромска актриса Наталия Цекова, ще се играе за четвърти път пред публика. След представянето му пред деца в ОУ „Панайот Волов“, ОУ „Йордан Йовков“ и ОУ „Пенчо Славейков“ този път домакини са Bee Bop Café. Там с вход свободен от 19.00 часа на 23 януари Наталия Цекова и акордеонистът Мартин Любенов ще разкажат истории за отдавна заровен в България индийски слон, за танци върху падащи звезди, за момче, което вярва, че е куче и за мечтата да си „Мис Свят“. Постановката е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и е организирана от театрална компания „Празното пространство“ с режисьор Калин Ангелов.

Спектакълът се фокусира около въпроса дали една жена е готова да забрави всичките си традиции и спомени заради любовта.

Представлението се базира на реални истории на роми от България и фрагменти от техни легенди. През призмата на тяхната история, култура и традиции, се показват препятствията, пред които ги изправя процесът на интеграция.

Повече информация за събитието на:

https://bit.ly/2FOO5BB

https://www.facebook.com/events/622926661470964/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…