Премиерата на мащабната сценична продукция „Одисей” на пловдивския театър и „Кармен” на прочутата кубинска хореографка Соня Алонсо и пловдивската опера са гвоздеите в мартенската програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019. Тя бе официално обявена днес от артистичния директор на фондацията Светлана Куюмджиева, в присъствието на директора на Опера Пловдив и кмета Иван Тотев. Програмата е напечатана в 100 хиляди броя хартиени книжки, които ще бъдат разпространявани навсякъде. Пловдивчани ще я намерят и в пощенските си кутии.  Това е първото от месечните издания на програмата. То дава двуезична информация за събитията през март и местата, на които ще се случват те. 

Много сценични събития, изложби, работилници, конференции и образователни инициативи ще има през третия месец от годината в Европейската столица на културата. Събитията ще са предимно на закрито. Март е последният месец, в който можете да видите изложбите „Дим. Истории за тютюна” в СКЛАД, и „Изкуството на свободата” на Римския стадион.

Кметът Иван Тотев уточни, че фондация „Пловдив 2019” е подкрепила с 300 хиляди лева специално направената за Европейска столица на културата театрална мегапродукция с международно участие „Одисей”. А общата финансова подкрепа от фондацията за международните продукции на Опера Пловдив тази година, е 530 хиляди лева.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…