Стартира първото ателие на гостуващата изложба „Еврика” на детски научен център „Музейко”. През 2019 година Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев” 14 е домакин на „Еврика”, която среща децата и любопитните възрастни с изобретения, навлезли и променили нашето ежедневие, а основната и мисия е да провокира експериментаторски подход в малчуганите, които не трябва да се страхуват от опитите и грешките в опознаването на света. За тази цел в Музеен център за съвременна история ще бъдат организирани и осъществявани тематични ателиета за групови и индивидуални занимания. Първото ателие се нарича „Слинки”, а инициативата започва да се осъществява от 18 март (понеделник).

СЛИНКИ

/Забавната пружина Слинки. Да поиграем заедно/

sdr

Пътуващата изложба „Еврика“ отваря първото си ателие за групови и индивидуални занимания. Слинки е метална пружина, изключително популярна сред децата в много страни. Открита е случайно през 1943 г. от американеца Ричард Джеймс, който опитва да конструира стабилизатор за навигационни уреди на плавателните съдове в открито море.

Какво ще правим?
Различни забавни игри и номера с метално и пластмасово слинки. Ще има много смях и веселие.

Кой може да участва?
Ателието е подходящо за деца от 7 до 14-годишна възраст.

Какви са условията за участие?
Продължителността на ателието е от 30 до 60 минути в зависимост от броя на участниците в него. Броят на участващите в едно занимание е от 1 до 6 човека. Цената е 4 лв. на участник и включва вход в изложбата. При заплатен преди това вход, цената е 3 лв. Заявки за участие в ателието се правят на място или на тел. 0879 886851. Който има Слинки, може да си носи, ако нямате ще ви осигурим.

sdr

Повече информация за изложбата и тематичните ателиета ще намерите на http://historymuseumplovdiv.org/ и ще получите от нашите уредници и доброволци на тел. 0879 886851 или адрес: Музеен център за съвременна история, ул. „Ангел Букорещлиев” 14.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…