Print this page

Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee стартира в 11 часа в осем града в страната. Регионалните  състезания  се провеждат едновременно в:  София, Пловдив, Варна, Разград, Велико Търново, Монтана и Благоевград и Сливен. Участват  класиралите се на първо и второ място ученици от проведените 297 училищни състезания в съответните места.  В Пловдив състезанието е в  Дома на културата "Борис Христов“. През тази година в него се включиха над 6500 ученици от 297 училища в цялата страна. Най-добрите 30 ученици, излъчени след регионалните състезания ще участват в националния финал на 21 април 2019 г. в София и ще определят Spelling Bee шампиона на България. В миналогодишното състезание престижната награда беше спечелена от Бианка Месова от Перник. 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.   

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…