Връчването ще се състои на тържествена церемония в навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост от 18 часа в Дома на културата

Дирекция „Култура и културно наследство“ на Община Пловдив напомня на всички заинтересовани културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица, че остават 2 работни дни до крайния срок, в който могат да бъдат внесени предложения за удостояване с традиционната Награда “Пловдив” на творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната 2018 година.

Предложенията се изготвят по образец и се подават в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1) с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“, в срок до 17.00 часа на 15 април 2019 г., понеделник.

Образецът на предложението за удостояване с Награда „Пловдив“, заедно със Статута можете да изтеглите от официалната страница на Община Пловдив: www.plovdiv.bg, или да получите от дирекция „Култура и културно наследство“ на адрес: Пловдив, Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ № 15, ет. 4.

С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив. Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив“, специалистите в отделните комисии ще отличат един творец или колектив от номинираните във всеки от следните  10 раздела:

-        Художествена литература;

-        Художествен превод;

-        Журналистика;

-        Архитектура;

-        Музика;

-        Театър;

-        Изобразително изкуство;

-        Аудио визуални изкуства, фотография  и операторско майсторство;

-        Културно наследство и съхраняване на паметта;

-        Произведение на изкуството, предназначено за деца.

Връчването на наградите „Пловдив“ ще се състои на тържествена церемония в навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост на 23.05. 2019 г., четвъртък, от 18 часа в Дом на културата „Борис Христов“.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…