Print this page

Връчването ще се състои на тържествена церемония в навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост от 18 часа в Дома на културата

Дирекция „Култура и културно наследство“ на Община Пловдив напомня на всички заинтересовани културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица, че остават 2 работни дни до крайния срок, в който могат да бъдат внесени предложения за удостояване с традиционната Награда “Пловдив” на творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната 2018 година.

Предложенията се изготвят по образец и се подават в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1) с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“, в срок до 17.00 часа на 15 април 2019 г., понеделник.

Образецът на предложението за удостояване с Награда „Пловдив“, заедно със Статута можете да изтеглите от официалната страница на Община Пловдив: www.plovdiv.bg, или да получите от дирекция „Култура и културно наследство“ на адрес: Пловдив, Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ № 15, ет. 4.

С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив. Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив“, специалистите в отделните комисии ще отличат един творец или колектив от номинираните във всеки от следните  10 раздела:

-        Художествена литература;

-        Художествен превод;

-        Журналистика;

-        Архитектура;

-        Музика;

-        Театър;

-        Изобразително изкуство;

-        Аудио визуални изкуства, фотография  и операторско майсторство;

-        Културно наследство и съхраняване на паметта;

-        Произведение на изкуството, предназначено за деца.

Връчването на наградите „Пловдив“ ще се състои на тържествена церемония в навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост на 23.05. 2019 г., четвъртък, от 18 часа в Дом на културата „Борис Христов“.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…