Оригиналният интерактивен спектакъл „Дългият път към звездите“ отново ще ви разходи сред звездите и през месец май, като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. В това нетрадиционно представление науката среща театъра, за да предложи на зрителя нови знания и да му даде храна за размисъл за бъдещето на човечеството.

Спектаклите на български език ще се състоят на  15 май (сряда) от 19.00 във Френския културен институт в София и на 17 май (петък) от 19.00 в Limacon Event Center в Пловдив.

„Дългият път към звездите“ е дело на АртеУрбана Колектив, Сдружение „Форум Демокрит“ и JetPropulsionTheatre, а зад проекта стоят имената на Андреа Брунело, режисьор и сценарист от JetPropulsionTheatre – Италия, д-р Владимир Божилов от Катедра „Астрономия“ към Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Димитър Узунов, режисьор, сценарист и актьор от FamilleMundi – Париж и АртеУрбана Колектив – София, заплитат цветен коктейл от наука, театър и пърформанс.

Година след като ИлонМъск изпрати автомобила си с ракета в Космоса и малко повече от 40 след като „Излел е Дельо Хайдутин“ озвучи космическото пространство всеки любопитен може да се запознае с възможностите на съвременната наука и стъпките напред към недостижимите до вчера цели.Освен като зрители на представлението ще можете да се включите и като участници в уъркшопа по „Творческо разказване на истории“ на Димитър Узунов в Пловдив (16 май, 18.00, LimaconEventCenter) и София (22 май, 19.00 Френски културен институт) . Уъркшопът на Димитър Узунов бе включен в топ 10 на най-добрите креативни събития в Лондон през септември миналата година. През юни е планиран и уъркшoп по „Комуникация на науката“ с водещ д-р Владимир Божилов, като датите и локациите  за София и Пловдив предстоят да бъдат обявени. Повече информация за събитията ще можете да откриете и на официалната страница във Facebook: www.fb.com/thelongwaytothestars/

Запознайте се с учения Джон Иванов с корени в Бохемската аристокрация и с ексцентричния водещ Денеш Наги, които кръстосват шпаги в дебата „Настояще на Земята или бъдеще в Космоса“. В напрегнато токшоу ще можете да научите подробности за това колко ни остава да ги стигнем марсианците и дали животът на земята може да бъде песен, ако положим задружни усилия, както и любопитни подробности от личния живот на двамата герои.

Димитър Узунов е театрален режисьор, сценарист и продуцент. Той притежава магистърска степен по приложни театрални науки от Университета Париж 8. Учил е и актьорско майсторство, театрална режисура и театрален мениджмънт в Brooklyn College (CUNY). През 2008 г. основава театрална компания Famille Mundi в Париж и оттогава е нейн артистичен директор. Съосновател е и съръководител на Арте урбана колектив, който продуцира и организира различни събития в България и Европа. Организатор е на Summer Scriptwriting Base, международен образователен форум за писане на сценарии за различни изкуства и творчески индустрии. SSB събира всяко лято за десет интензивни дни с лекции и уъркшопи участници, лектори и ментори от цял свят. Той е режисьор и сценарист на осем театрални постановки във Франция и България и множество мултимедийни истории. Димитър Узунов редовно дава уъркшопи за разказване на истории, актьорско майсторство и режисура (Франция, България, Великобритания, САЩ, Египет, Литва и Азербайджан).

 

Проектът е част от официалната програма на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата и се осъществява с подкрепата на Дирекция „Култура“ на Столична община. От страна на ПУ „Паисий Хилендарски“ и СУБ-Пловдив координатор и съорганизатор на събитията в Пловдив е доц. д-р Тодорка Димитрова, научен секретар на СУБ-Пловдив. Медиен партньор на проекта е сп. „Българска наука“.

Повече информация за събитията на 16 май и 17 май.

Ако искате да участвате във вземането на решението за бъдещето на човечеството, заповядайте на спектакъла на български език на 15 май (сряда) от 19.00 във Френския културен институт в София (адрес: https://goo.gl/a5x91L) и на 17 май (петък) от 19.00 в LimaconEvent Center в Пловдив (адрес: https://goo.gl/oe1Sd2). Билети за представленията и съпътстващите събития през годината можете да закупите онлайн на адрес: http://www.arteurbanacollectif.com/the-long-way-to-the-stars.htmlСлед края на представлението ще имате думата за дискусия с екипа на проекта.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…