Фондация за образователна трансформация представя идеята си в Лимакон център тази събота

В Пловдив скоро може да отвори врати първото прогресивно училище. Три такива функционират в София и Варна, а вече активно се работи по откриване на образователен център от нов тип и под тепетата. Със задачата се е заел екипът на Фондация за образователна трансформация, която изгражда нов образователен модел на общностно училище и го реализира в екосистема от български прогресивни училища.

„ Прогресивните училища изграждат свободни и отговорни личности, способни самостоятелно да определят смислите на живота си, притежаващи знания, умения и нагласи да ги осъществяват заедно. Време е да изградим прогресивно училище в Пловдив!“. Така от фондацията анонсират събитието, на което ще представят идеята си пред пловдивчани. То ще се състои на 26 октомври, събота, от 17:30 ч. в Лимакон център. Там ще се проведе общностна среща с участие на Явор Джонев (Председател на Фондация за образователна трансформация), Диана Робова (Директор на Методически център, ФОТ), ученици и учители от Основно прогресивно училище 1.

На срещата ще бъдат представени принципите, целите и образователния модел на прогресивните училища, а ученици и учители ще споделят преживяванията си. Участниците в срещата отговорят на въпроси и ще съберат заявки за интерес за 2020/21 учебна година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…