Театърът прави два спектакъла с 245 000 лв., Кукления реализира две представления с 46 хиляди лева

180 000 лв. получава ЕДНО за реализирането на One Dance Week

Фестивалът Hills of rock 2020 ще бъде реализиран с 350 000 лева от отворена покана „Наследство” на фондация „Пловдив 2019”. „Фест Тийм”, който вместо „София Мюзик Ентърпрайсис” вече седи зад рок събитието, е най-големият бенефициент по проекта Европейска столица на културата за тази година.

С 250 000 лева от „Пловдив 2019” ще разполага Държавна опера Пловдив за реализирането на Opera Open с участието на световни имена. Драматичният театър получава 245 000 лева за осъществяването на два нови спектакъла от трилогията „Пътуващия човек”. На сцената ще бъдат качени две нови заглавия- „Коприна” и „Новите приключения на Барон Мюнхаузен”. Две представления със средства от отворената покана ще осъществи и Кукления театър. Културната институция получава общо 46 хиляди лева за спектаклите „Бомбето на Радичков” и „Невидимият Тонино”.

Два големи концерта на Античния театър получават финансиране с решение на УС на „Пловдив 2019”. За излизането на Йълдъз Ибрахимова на древната сцена са отпуснати 19 000 лв., а за Иво Папазов- Ибряма- 25 860 лв.

Градът ще е домакин на Wrong Fest, след като организаторите на фестивала получиха финансиране от 30 хиляди лева. 20 000 лв. са отпуснати за младежки оркестър Progressive, а за Фестивал за градски игри са гласувани 30 хиляди лева. Пловдивският университет пък получава 20 хиляди лева за организиране на Балканско лятно училище.

Фондация „Отворени изкуства” ще разполага с 10 хиляди лева за Open Art Files. С толкова ще се реализира и идеята за Мобилно училище в Столипиново.

Проектът „Ние и те”, с партньор Дойче Телеком, чиято цел е подкрепата на местни художници, получава 32 хиляди лева от „Пловдив 2019”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…