В Пловдив Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни,  ще бъде почетен пред паметника на поета в Цар - Симеоновата градина от 11,45 часа. Слово ще произнесе издателят Манол Пейков, носител на Награда „Пловдив“ за ярки постижения в културния живот на града.

Заради предпазните мерки срещу коронавируса, в поклонението не е предвидено присъствието на граждани. Няма да участват почетна рота и военен оркестър. Водещ на поклонението ще е Златко Павлов.

Днес се навършват 144 години от гибелта на поета-революционер. Денят на героите ще бъде отбелязан с 3-минутен сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…