Print this page

 

Ако се чудите кое обединява бароковите концерти, римските аристократи и     венецианските карнавали със съвремието ни, то със сигурност това е светлината. Светлината на свещите и изкуството на венецианските майстори – Карвинг.

 

На това събитие ще разберете коя е тайната на карвинг свещите и кое ги прави толкова специални, защо венецианските майстори още през XVI век разработват тази техника и как тя намира отражение в социалния живот по времето на Възраждането.  

 

Във втората част на събитието ще научите за  влиянието на музиката като терапия върху съвременното общество. Нейното асоциативно въздействие ще се визуализира в художествена творба с музикално съдържание, която ще бъде нарисувана на момента.

 

В „Резонанс на сетивата” участват не само известни пловдивски творци , но и специалисти в областта на медицината, които ще разкрият  в научен контекст как музиката влияе върху биохимичните процеси в натурата на един творец.

 

Това са доц. д-р Георги Митев, д-р Тодор Стоев, Динко Ненов и Мария Аргирова.

 

Датата е 30 юли 2020, начален  час – 19.00, а мястото е Пловдивски Културен Институт

 

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

 

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…