Арката на емблематичния художник Димчо Павлов ще бъде върната в Цар-Симеоновата градина.

За тези намерения на общината научи КАПАНА. За желанието на администрацията да постави отново монументалната творба в парка потвърди и зам.-кметът по културата Пламен Панов на днешната сесия. Той все още се въздържа от създаване на добра новина, тъй като процедурата още не е докарана докрай. В момента се чака санкцията на НИНКН.

Припомняме, че арката на Димчо Павлов изчезна тихомълком от Цар-Симеоновата градина по време на реконструкцията на парка с европейски средства през 2015г. Тя бе премахната, тъй като попадаше в трасето на възстановената павирана алея между фонтана на Деметра и Виенския павилион. В миналия мандат на няколко пъти се опитвахме да намерим отговор на въпроса: Каква е съдбата на арката на Димчо Павлов, изнесена от Цар-Симеоновата градина? Разбрахме, че творбата на покойния маестро е прибрана „за съхранение“ и чака по-добри дни. Които явно ще настъпят.

Сега най-вероятно арката ще бъде върната в някоя от тревните площи в парка, тъй като по начало замисълът й е да бъде поставена в зелено пространство.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…