Print this page

Арката на емблематичния художник Димчо Павлов ще бъде върната в Цар-Симеоновата градина.

За тези намерения на общината научи КАПАНА. За желанието на администрацията да постави отново монументалната творба в парка потвърди и зам.-кметът по културата Пламен Панов на днешната сесия. Той все още се въздържа от създаване на добра новина, тъй като процедурата още не е докарана докрай. В момента се чака санкцията на НИНКН.

Припомняме, че арката на Димчо Павлов изчезна тихомълком от Цар-Симеоновата градина по време на реконструкцията на парка с европейски средства през 2015г. Тя бе премахната, тъй като попадаше в трасето на възстановената павирана алея между фонтана на Деметра и Виенския павилион. В миналия мандат на няколко пъти се опитвахме да намерим отговор на въпроса: Каква е съдбата на арката на Димчо Павлов, изнесена от Цар-Симеоновата градина? Разбрахме, че творбата на покойния маестро е прибрана „за съхранение“ и чака по-добри дни. Които явно ще настъпят.

Сега най-вероятно арката ще бъде върната в някоя от тревните площи в парка, тъй като по начало замисълът й е да бъде поставена в зелено пространство.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…