Print this page

50 артисти изпълват хълма с класика, jazz и поп в един невероятен концерт с покъртителен звук и осветление

Любимият хълм на пловдивчани в сърцето на града ще се превърне в пространство за култура след няколко дни. На 14 септември между 17 и 22.30 ч. 50 артисти ще изпълнят Бунарджика с класика, jazz и поп в един невероятен концерт с покъртителен звук и осветление.

По пътя към върха ще има пет сцени и два рояла в рамките на необикновен концерт Sting The Opera, с участието на оркестъра на Държавна опера - Стара Загора и Военния биг бенд, с диригент кап. Цветомир Василев. Солист е пловдивският джазмен Петър Салчев.

Идеята на организаторите на музикалния празник - отдел „Култура” на Община Пловдив и район „Централен” - е цялата зона на тепето да се превърне в пространство за музика.

Камерни ансамбли и соло изпълнители ще водят публиката по пътя към върха, където ще бъде голямата сцена и кулминационния концерт с великолепната музика на Стинг в симфоничен аранжимент.

Празникът се казва "Пътят към върха" и е част от Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Идея, насочваща фокуса на аудиторията към едно от историческите места в града ни - Бунарджика. Превърнато днес, не без усилията на екипа на район „Централен”, в прекрасно пространство за отдих, туризъм, спорт и култура. Една идея, която в интересни и сублимни времена идва да ни замисли за пътя, по който вървим днес и ще вървят децата ни утре. Идея, осветяваща нов прочит на историческите знаци от хълма, с които живеем без да се замисляме от векове. Идея за познанието, историята и великата мъдрост на всеки един народ да живее в хармония с нея.

Куратор на програмата е екипът на Сдружение за култура и образование Милчо Левиев. Участват: Боби Вълчев, струнен квартет Класик Вю на Пловдивска Опера, триото на Станислав Арабаджиев с прекрасния Арнау Гаррофе, младата, красива и талантлива арфистка София Колева, оркестърът на Старозагорска Опера, Военен Биг Бенд Ст. Загора с диригент маестро кап. Василев и Петър Салчев.

14 септември от 17.00 часа.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…