На 30 и 31 октомври ще се състои онлайн лагерът за младежи "TGLC Mindset Conference, Begin Again“, част от европейското турне на южно-корейската организация IYF. Неправителствената организация  е основана в Южна Корея през 2001 г. и дейността й е посветена на духовния, интелектуалния и емоционалния растеж на младите хора по света. TGLC (Tomorrow Global Leaders Conference) e заглавието на движението за настройка на мислене от младите членове на IYF.

 

България е деветата по ред държава, в която ще се състои онлайн лагерът, след Албания, Румъния, Германия, Англия и др. Иновативната програма обединява младежите по време на дистанционната комуникация в настоящото положение на изолация в целия свят.

 

В рамките на два дни участниците ще имат възможността да се впуснат в разнообразни игри, викторини, иновативни начини за общуване и сприятеляване, тестове за разпознаване на личността и други. Най-популярни сред младежите от предишни издания на лагера са туристическите турове, чрез които ще могат да се разходят виртуално в непознати територии, както и сесията в която някои от тях опитват храна от други държави. Участниците ще комуникират помежду си по различни начини и това ще им даде едновременно и състезателен дух, и умения за екипна работа. 

 

През последните 20 години, в процеса на работа с млади хора, екипът на IYF често се сблъсква с международни проблеми, за които търси и намира навременни решения. По думите на създателите на организацията първоизточник за възникването на проблемите е дефект в начина на мислене на новото поколение.

 

“В резултат на пандемията от COVID- 19 масово се увеличи психологическото страдание и душевни болести сред хората по света. Според ООН това се наблюдава главно в страните, които не инвестират в душевното здраве на своите граждани”, разказва един от представителите на организацията Стела Хонг. По думите й поради тази причина екипът на IYF е подготвил различни програми за младежите в България и се стреми да ги вдъхнови с надежда и жизненост. 

 

Акцент на събитието ще бъде лекцията на президента на IYF д-р Дже-Хонг Ким. Той е лидер в образованието за настройка на ума, която дава дълбоко и въздействащо учение на разума и душата на младежите. Д-р Дже-Хонг Ким изнася лекции в цял свят и има голям опит в областта на образованието и развитието на личността. 

 

 „Като разговарях с участниците по време на Стоп сесията (групова дискусия), за първи път си помислих, че толкова е забавно да се отворя и да общувам.“ (Анджелика, Румъния)

 

„Беше много приятно да срещна нови хора в тази онлайн конференция. Имаше много неща, които чух от майндсет лекцията, които мога да приложа в ежедневието си. Също така се опитвам да променя мисленето и то да бъде по-позитивно.“ (Диана, Германия)

 

Младежкият лагер ‘’Begin Again’’, организиран от TGLC България с подкрепата на ОП „Младежки център Пловдив“, ще се проведе на 30 и 31 октомври чрез платформата „Zoom“. Участието е безплатно и всеки може да се присъедини чрез zoom линка, който ще бъде предоставен на участниците след регистрацията на www.tglceu.org

 

Понастоящем IYF има клонове в над 100 страни по света. В България клонът на IYF се намира в Пловдив, като екипът помага на младите хора да развиват уменията си чрез множество уникални програми, които ще им позволят да станат успешни лидери в бъдеще. Чрез сътрудничеството си с южно-корейската организация Община Пловдив има за цел допълнително да насърчи и мотивира младите хора в Пловдив.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…