Поводът е Международния ден на ООН за борба с насилието над жени и деца

Реконструираният акведукт на Бунарджика в сряда вечерта бе осветен в оранжева светлина по повод Международния ден на ООН за борба с насилието над жени. Инициативата е на Зонта клуб Пловдив е подкрепата и съдействието на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

Припомняме, че Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените е обявен за такъв Резолюция 54/134 на Общото събрание на ООН 17.12.1999 г., но активистките от различни организации отбелязват 25 ноември, като ден срещу насилието, още от  1981 г. Тази дата води началото си от жестокото убийство през 61-ва на трите сестри Марибал, политически активистки в Доминиканската република, по заповед на  диктатора Рафаел Трухильо.

Всяка година Z Club Plovdiv, младежкото подразделение на Zonta Club – Plovdiv, организира инициативи под наслов "16 дни", какво е включено в тях през 2020-а четете в Под тепето.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…