Нощта на учените в Университета по хранителни технологии за първи път ще се проведе в онлайн среда на 26 и 27 ноември 2020 г.  

 

В първия ден ще бъде разгледана ролята на плодовете, зеленчуците и зърнено-бобовите в диетичното хранене, както и изискванията на храненето при заболявания на стомаха. Интересна ще бъде и лекцията за новите ядливи опаковки, както и вредни ли са Е-тата и тяхното място в храните.  

 

Форумът ще бъде открит на 26 ноември 2020 г. от 13.30 часа в онлайн пространството от координатора на програмата за УХТ проф. д-р инж. Йорданка Алексиева и може да се гледа на www.meet.jit.si/CHPAlexieva.

 

 „Всеки посетител в онлайн форума ще може да се запознае с традиционни храни от различни области на страната. Ще бъдат разгледани и възможностите за интерпретиране на традициите в храненето, регионалните и национални храни в туристически продукт, колко важна е националната кухня в определянето уникалността в имиджа на туристическата дестинация и нейния успех“, коментира проф. д-р инж. Алексиева. Тя уточни, че студенти ще предложат свои идеи за развитие на кулинарен туризъм на основата на традициите в храненето.

 

Всеки желаещ да се включи може да го направи онлайн и да участва с въпроси. Нощта на учените се провежда за 14-та поредна година от Европейската комисия по дейностите „Мария Склодовска-Кюри“ на програма „Хоризонт 2020“.  Тази година ще се включат стотици български учени от 25 града, като инициативата ще се състои в страната от 26 до 29 ноември в страната. Програмата ще бъде изцяло онлайн и ще бъде част от събитие, провеждащо се в над 300 града в Европа.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…